Officiële website van de Old English Sheepdog Club Nederland

pups

Het fokkersoverzicht toont fokkers die zijn aangesloten bij de OESCN

Deze fokkers fokken consequent volgens de eisen zoals vastgesteld in het Verenigingsfokreglement (VFR) van onze rasvereniging.  Hierbij hebben zij speciale aandacht voor gezondheid, welzijn, gedrag en karakter.  Zij zijn dus erkend fokker van de OESCN.

Zie de aangesloten Fokkerslijst

U wilt gaan fokken maar weet niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Deze handige checklist van de Raad van Beheer kan u daarbij helpen.
checklist-fokker-stamboomhonden-los-low-res.pdf

Heeft u vragen over fokken en/of heeft u ondersteuning nodig aarzel dan niet contact op te nemen met het secretariaat. oescn@oldenglishsheepdog.nl


Een nest geboren? Van harte gefeliciteerd!

Wanneer bij u een nest is geboren, is het van belang dat u binnen 7 dagen bij ons aangifte doet van de geboorte en dit kan via een OESCN geboorteaangifteformulier. Klik s.v.p. op de link en dan opent het formulier.

Wij verzoeken u dit ingevulde formulier en de gevraagde bescheiden dus dan binnen 1 week op te sturen naar ons secretariaat p/a Marianne Vissenberg, Lunet 6, 4214 GA Vuren


Kynologisch Reglement

In het Kynologisch Reglement zijn een aantal regels opgenomen met betrekking tot het welzijn en de gezondheid van de teef waarmee wordt gefokt. De welzijnsregels van het Basisreglement Welzijn & Gezondheid staan beschreven in het Kynologisch Reglement (Artikel VIII.1 en verder). KnipselKR.JPG

Sinds 1 januari 2016 is het Basisreglement Welzijn & Gezondheid (BWG) gewijzigd, in die zin dat de 10- en 24 maanden regels zijn komen te vervallen, en zijn vervangen door een 12 maanden regel. Daar komt bij dat bij de nieuwe regel gerekend zal worden met de geboortedatum (in plaats van de dekdatum), om zo in de pas te lopen met het Besluit Houders van dieren.

Tussen de geboortes van twee opeenvolgende nesten van dezelfde teef dient een termijn van minstens 12 maanden te zitten.

Zie het door de Raad van Beheer goedgekeurde Verenigings Fokreglement oescn-logo-150x150.jpgOESCN VFR


Nieuwe gratis dienstverlening “Terug Vind Service” actief op Databank Honden
Sinds 1 april 2013 moeten alle pups die na deze datum zijn geboren, worden gechipt en bij een door de overheid aangewezen databank worden geregistreerd. Deze verplichting is afkomstig van de overheid en geldt ook voor honden die na 1 april 2013 zijn geïmporteerd.

Medio mei 2013 is Databank Honden live gegaan
Databank Honden is een initiatief van de  Raad van Beheer, heeft een aanwijzing van de overheid en voldoet dus aan de eisen die de overheid op tal van gebieden aan databanken stelt. Denk daarbij aan eisen die voortvloeien uit de Wet Bescherming persoonsgegevens. Uit de vele positieve reacties en het grote aantal registraties blijkt dat Databank Honden aan de behoefte van fokkers en hondeneigenaren op het gebied van verplichte registratie voldoet.

Contactgegevens

Body

Old English Sheepdog Club Nederland

  oescn@oldenglishsheepdog.nl

   +31 (0)628251266

Mellum 16, 1506 BM Zaandam