EHBO: contact met verf

Een vergiftiging treedt niet alleen op na het opdrinken of oplikken van giftige stoffen.

 

Als de hond langs een pas geverfde deurpost strijkt of een andere chemische stof, kan dit leiden tot ernstige irritatie van de huid. Dit uit zich in roodheid, pijn en vaak schilfering van de getroffen huid.

 

Verwijder het materiaal zo goed mogelijk met een droge, schone doek en knip of scheer droge restanten uit de vacht. Probeer te voorkomen dat uw hond zichzelf schoonlikt! Is het verf op waterbasis, spoel uw huisdier dan af met lauwwarm water en was hem hierna met een speciale hondenshampoo.

 

Over gezondheid en verzorging

Gezondheid en verzorging

Lees goed het onderstaande alvorens de op de site aangeboden informatie te gebruiken.

Het overzicht van de verschillende ziektebeelden is ALGEMEEN en hebben NIETS met ras typische ziektes te maken!

De webredactie van Old English Sheepdog Club Nederland doet haar uiterste best om de vermelde informatie zo volledig en nauwkeurig mogelijk samen te stellen en te onderhouden, maar staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en actualiteit van de informatie op deze site met overzicht van hondenziektes.De informatie op deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om in je in te lezen voordat je naar de dierenarts gaat. De inhoud is dan ook niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies. Het gebruik van informatie op deze site en eventuele beslissingen die je neemt op basis van die informatie, is voor eigen verantwoording.

De Old English Sheepdog Club Nederland is onder geen beding verantwoordelijk te stellen.